2019 – LETOPISY NARNIE

Věděli jste, že každá skříň může skrývat nějaké tajemství? Lucinka a její sourozenci v podání našich čtyř vedoucích nalezli ve skříni rovnou celý svět. Možná by jste čekali, že v kouzelném světě bude všechno veselé a krásné, ale tady tomu bylo jinak.

Svět který se jmenoval Narnie byl totiž pod vládou zlé čarodějnice Jadis, která celou zemi uvrhla do nikdy nekončící zimy. O tom ale děti neměly zatím tušení. Během cesty touto zemí potkávali různé bytosti, spřátelili se s faunem Tumnusem a manželé Bobrovi jim prozradili proroctví, kterým můžou Narnii zachránit. Nic však není zadarmo, a tak je na cestě čekalo spoustu překážek a nebezpečných dobrodružství.

Jeden ze sourozenců byl kvůli sladkostem schopen ostatní zradit a přidat se na stranu Bílé královny. Ta ho však pouze využila, aby se dostala ke zbylým sourozencům a Edmunda uvrhla do vězení. Naštěstí tady byl Aslan, majestátný lev a symbol celé Narnie. I díky němu se povedlo dětem Edmunda vysvobodit z vězení a vyhnat Bílou čarodějnici z Narnie. Vládu nad Narnií převzali Lucinka, Edmund, Zuzana a Petr a naše děti jely s pocitem vítězství domů.

Napsat komentář